Karate klub Mežica
Karate klub Mežica
Karate klub Mežica
Karate klub Mežica
Karate klub Mežica
JKA Slovenija
Karate klub Mežica

Novice

EP JKA karateja za mlajše in veteranske kategorije 2019

Reprezentanca JKA Slovenije se je 25. maja 2019 udeležila Evropskega prvenstva JKA karateja mlajših in veteranskih kategorij, ki se je odvijalo v mestu Kadan na Češkem. Na prvenstvu je sodelovalo preko 600 reprezentantov iz 19. evropskih držav. Za Slovenijo je nastopilo 35 tekmovalcev. Reprezentanti so nastopili v disciplinah kata, kihon ippon kumite (borba za najmlajše), yiju ippon kumite (pol prosta borba) in kumite (prosta borba). Slovenijo je zastopalo 9 korošcev (8 članov Karate kluba Mežica in 1 član Karate kluba Prevalje).
Tekmovalci so z nastopi dosegli odlične uvrstitve, vračajo pa se tudi z enim naslovom evropskega prvaka. Aljaž Reiter je v disciplini yiju ippon kumite osvojil 1. mesto in postal evropski prvak. Vanessa Plaznik je kljub poškodovani roki pogumno nastopila v disciplini kihon ippon kumite in žal izgubila proti kasneje drugouvrščeni predstavnici Rusije. Jakob Kobolt se je v disciplini yiju ippon kumite uvrstil med 16 najboljših.
Špela Libnik se je v disciplini kata uvrstila med 16 najboljših, v disciplini yiju ippon kumite jo je v prvem krogu premagala predstavnica Rusije.
Lovro Jamnik se je v disciplini yiju ippon kumite z zmago nad predstavnikom Romunije uvrstil med 16 najboljših.
Klara Kobolt je v disciplini yiju ippon kumite dosegla uvrstitev med 16 najboljših. Alex Sušek je v disciplini yiju ippon kumite po tesni sodniški odločitvi izgubil borbo proti predstavniku Rusije.
Vitan Strmčnik je v disciplini kata izpadel v prvem krogu, v disciplini yiju kumite je premagal predstavnika Češke, za uvrstitev v polfinale pa je zaradi poškodbe žal moral predati borbo. Belmin Hadžić je v disciplini kata izpadel v prvem krogu tekmovanja, v disciplini yiju ippon kumite se je po dveh dobljenih borbah uvrstil med 8 najboljših.
Iz reprezentance je medaljo prejel tudi Matevž Gabrovec iz Karate kluba Shotokan Celje in sicer bron v disciplini kihon ippon kumite.
Ekipo koroških tekmovalcev sta vodila trenerja Peter Kobolt in Jaka Homan, v sodniški ekipi sta sodelovala Ivan Mravljak in Florjan Reiter.

Tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežene vrhunske rezultate. Ob tem gre zahvala vsem, ki omogočajo ustvarjati pogoje za uspeh; staršem tekmovalcev, trenerjem in donatorjem TGK d.o.o, Ferolin d.o.o., Humanikdent d.o.o. in drugim.

Reiter Florjan
27. maj 2019

Galerija:

Galerija - ep_2019  EP 2019 Kadan<< Preglej vse novice